fbpx

Veganska influensers

Jag tror inte jag är den enda som ibland lider av brist på inspiration på vad jag ska laga för mat, man gnetar på med sina gamla invanda recept, man orkar inte kolla upp något nytt, det ska va enkelt och laga, inte ta för lång tid, vem orkar laga något avancerat en lång dag efter jobbet? Är man helt ny på att äta växtbaserad mat så är det extra jobbigt att komma på vad man ska laga, allting verkar svårt.

Men jag tänkte rekommendera några konton som jag personligen har följt under en längre tid som alltid slänger ut bilder på god mat som får inspirationen att flöda och ger mig själv glädje i att ställa mig och laga mat!

Jävligt Gott

Det här kontot drivs av Gustav Johansson och är Sveriges största veganska matblogg! Här hittar du suveräna recept på vanlig svensk husmanskost fast på veganskt sätt såklart! Letar man efter lite festligare recept eller veganska recept till högtider som påsk, jul osv, då hittar du det här! Som om det inte vore nog så har han även släppt tre (!!) stycken kokböcker som är ett måste i hemmet!

Länk: http://www.javligtgott.se/
Instagram: @javligtgott
Kokböcker:
https://www.adlibris.com/se/bok/vegansk-husmanskost-9789174249989
https://www.adlibris.com/se/bok/klassiska-ratter-pa-veganskt-vis-hallbara-recept-pa-maten-du-inte-kan-vara-utan-9789178871278
https://www.adlibris.com/se/bok/vego-i-varldsklass-hallbar-mat-for-en-aktiv-livsstil-9789113096605

Veganskmatlåda

Det här underbara kontot drivs av systrarna Emma och Amelia och de publicerar inspirerande inlägg och storys så gott som varje dag! De är studenter men hör och häpna, här hittar man inte bara snabbnudlar i flödet utan det fluktuerar med goda häftiga recept, allt från vardagsmat, festmat och efterrätter! Kika in på kontot så förstår ni vad jag pratar om! De har även släppt en kokbok som du bör ha i köket hemma!

Länk: https://www.veganskmatlada.com/
Instagram: @veganskmatlåda
Kokbok: https://www.adlibris.com/se/bok/vegansk-matlada-9789189061828.

Awesomevegandad

Har du någonsin hört talas om seitan? Om inte, här har vi seitankungen. Vad är ens seitan? Det är gjort på gluten och har en textur som liknar kött, släng det på grillen, i stekpannan eller i grytan, allting funkar. Elias som han förövrigt heter verkar ha ägnat timmar åt att ta fram det bästa seitan recepten där ute, ta dig tiden och gå in på hans profil eller gå med i gruppen “vad lagar du för veganmat idag” på facebook där lägger han ibland ut härliga videos som får det att dra i mungipan!

Länk: http://www.awesomevegandad.com/
Instagram: @awesomevegandad

Maggiesskafferi

Maggie heter personen bakom det här kontot, och här kan vi snacka bakning, när Maggies bilder dyker upp i flödet då blir man bra sugen på en fika eller efterrätt. Det är inte bara bakning på det här kontot utan du hittar även jättegod mat i flödet! Även här finns det kokböcker att köpa!

Länk: https://maggiesskafferi.blogg.se/
Instagram: @maggiesskafferi
Kokböcker: https://www.maggiesskafferi.se/shop

Portionundertian

Är du student? Gillar inte att spendera hur mycket pengar som helst på mat? Då är det här kontot för dig, här hittar du billiga kreativa recept på billig mat! Du kan hitta recept på 300-kronorsveckor där du finner en inköpslista veckovis för 300 kronor. Kontot drivs av Hanna som är legitimerad dietist samt Johanna! Genom att följa det här kontot så kommer du hitta inspiration dagligen! Även här finns det kokböcker som går att köpa hem och ha vid spisen!

Länk: https://undertian.com/
Instagram: @portionundertian
Kokbok: https://www.adlibris.com/se/bok/portionen-under-tian-bra-mat-for-dig-din-planbok-och-planeten-9789177750567

Fridasvegobak

Här snackar vi vegansk bakning i världsklass. Det är svårt att hålla sig ifrån godsaker när man följer det här kontot och ser alla dess härligheter! Kontot drivs av Frida Svanberg och är du ute efter fikabröd till helgen, kalas eller festligheter, då måste du följa det här kontot! Hon har även släppt en app där hon lägger ut nya recept varje vecka!

Länk: https://fridasvegobak.se/
Instagram: @Fridasvegobak
Appstore: https://apps.apple.com/se/app/veganska-godsaker/id1494741606
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asapp.veganskagodsaker&hl=sv

Vegomagasinet

Är förutom ett konto på instagram även Sveriges största vegetariska mattidning “Vego”! Här kan man hitta spännande nyheter på nya veganska produkter eller andra roliga nyheter i Vegovärlden! Mattias heter han som driver kontot och har en superskön personlighet som han visar upp i matlagningsvideos!

Länk: https://www.vegomagasinet.se/
Instagram: @vegomagasinet
Kokbok: https://www.adlibris.com/se/bok/det-veganska-koket-1700-vaxtbaserade-recept-9789163965197

// Simon

Du har väl inte glömt att ladda ner den nya appen Vegofy?

Den gör livet lite enklare som vegan och när man vill äta växtbaserat!